Oval Created with Sketch.

Duurzaam reinigen 

De veiligheid van onze medewerkers en bescherming van het milieu hebben bij Stomerij & Wasserij de Kim de volle aandacht. We hebben dan ook meerdere maatregelen genomen om duurzaam te reinigen.

Duurzaam natwassen

Voor natwassen gebruiken we Derval Energy van Kreussler. Dit krachtige wasmiddel helpt (hardnekkige) vet- en olievlekken te verwijderen, ook op lage temperaturen. We stemmen het wasprogramma altijd af op de hoeveelheid was, zodat we niet meer water gebruiken dan nodig. Zo besparen we energie en water. 

Duurzaam chemisch reinigen

Bij Stomerij & Wasserij de Kim kiezen we alleen voor chemisch reinigen als het textiel niet bestand is tegen water en/of een vlek niet wateroplosbaar is. Voor chemisch reinigen gebruiken we het oplosmiddel SYSTEMK4 of Perchloorethyleen (PER). In onze stomerij vindt u alleen duurzame machines van de zesde generatie, deze voldoen aan strenge milieu- en veiligheidseisen.

SYSTEMK4

Waar mogelijk gebruiken we het oplosmiddel SYSTEMK4 in plaats van PER. Dit product is dermatologisch getest en veilig voor mens en milieu. Het komt dan ook niet voor op de lijst van gevaarlijke stoffen. Ondanks de vele voordelen van SYSTEMK4, kan het PER (nog) niet volledig vervangen. Dit product is namelijk minder geschikt voor het verwijderen van hardnekkige vlekken zoals olie en smeer.

Bij een offerteaanvraag ontvangt u van ons een verklaring dat Stomerij de Kim aan de eisen van duurzaam chemisch reinigen voldoet, alsmede technische documentatie van de fabrikant.

NETEX

Stomerij & Wasserij de Kim is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Textielreinigers (NETEX) en is in het bezit van het NETEX kwaliteitsgarantiecertificaat en het NETEX milieucertificaat. Dit wil zeggen dat we voldoen aan strenge normen en regels met betrekking tot het milieu, uw kleding en ons bedrijf.

Netex certificering sinds 2016

Cerclean

Cerclean is een stapsgewijs certificeringsprogramma dat wasmanagers helpt om hun activiteiten op een effectieve manier te verbeteren, en ten alle tijden de kwaliteit te garanderen. Het Cerclean certificaat is vergelijkbaar met PTC-toegewijde certificatiesystemen in landen zoals Duitsland en de Verenigde Staten.

Cerclean certificering sinds 2019

SYSTEMK4

Met SYSTEMK4 zetten we nieuwe normen. Ons doel: de stomerij wereldwijd duurzaam en positief veranderen! In tijden van toenemende overheidsregulering, economische en ecologische eisen hebben wij de oplossing voor u en uw klanten!