Oval Created with Sketch.

Stomerij & Wasserij De Kim

De expert in textiel

Stomerij & Wasserij de Kim is een betrokken familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het reinigen en stomen van textiel. Van een kleine wassalon in Valkenswaard zijn we uitgegroeid tot een stomerij met meerdere locaties in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg. We verrichten onze werkzaamheden vanuit onze vestiging in Budel-Schoot.

Momenteel bestaat ons klantenbestand uit zowel particulieren als bedrijven. Zij vertrouwen hun textiel keer op keer aan ons toe en daar gaan we dan ook verantwoordelijk mee om. Kwaliteit staat bij ons voorop, want met een lach komt uw schone kleding nóg beter uit.

Uw textielspecialist 

Past uw was niet in uw wasmachine of planning? Ons team staat vier dagen per week klaar om uw textiel er weer als nieuw uit te laten zien. U kunt bij ons terecht voor het stomen en (chemisch) reinigen van allerlei soorten textiel, waaronder:

 • Kleding
 • Dekbedden
 • Kussens en dekens
 • Gordijnen en vitrage
 • Vloerkleden
 • Tafellakens
 • (Trouw)kleding

Sommige kledingstukken zijn waterdicht, denk bijvoorbeeld aan een (regen)jas en bedrijfskleding. Door het wassen kan de waterafstotende functie verloren gaan. Wilt u deze laten herstellen? Wij kunnen uw kleding re-appliceren.

De Kim voor bedrijven

Naast het reinigen van bedrijfskleding en -textiel kan Stomerij & Wasserij de Kim voorzien in nieuwe bedrijfskleding. Zowel kopen als leasen valt onder de mogelijkheden. In onze collectie vindt u meerdere bekende merken, waaronder Mascot, Orcon en Havep. Een deel van deze kleding kunt u bekijken in onze showroom. Wij leveren alle kleding op maat en kunnen deze, indien nodig, herstellen en vermaken.

Ook kunt u bij ons terecht voor de aanschaf van onder andere schoonloopmatten en handdoekautomaten.

Stomerij én wasserij 

Wat doet een stomerij eigenlijk? Een voor de hand liggend antwoord is ‘stomen’. Dat klopt. Maar wist u dat we veel meer doen dan alleen stomen? We vertellen u graag wat er met uw textiel gebeurt.

Bij Stomerij & Wasserij de Kim doorlopen we (veelal) de volgende stappen:

 • U brengt uw textiel. Samen bespreken we uw wensen en de afhaaldatum.
 • We bekijken het waslabel om te bepalen welke aanpak de beste is.
 • Na een voorbehandeling reinigen we uw textiel door middel van natwassen of chemisch reinigen.
 • We controleren uw textiel zorgvuldig. Is het helemaal schoon? Dan gaat het eventueel in de droger.
 • We maken uw textiel kreukvrij. Dit doen we door het te strijken of persen.
 • Uw spullen worden opgehangen en kunnen vanaf nu worden opgehaald.

Ons verhaal

De start

De kim 50 jaar een familiebedrijf

Sinds 1968 is Stomerij & Wasserij de Kim een waar familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar in het beheer is van de familie van Tulden. Wij vertellen u graag hoe het allemaal begon.

1968

Van Valkenswaard naar Budel-Schoot

In mei 1968 opende de deuren van Stomerij De Kim in Budel-Schoot, maar Thieu sj. en Nelly waren al langer actief in de branche, ze hadden een wassalon in Valkenswaard.

1968

De Kim, ook wel de horizon.

Ze noemen de ‘nieuwe' stomerij 'De Kim', vernoemd naar Nelly van Tulden-Kimmenade (ook wel Nelly van de Kim genoemd). De Kim ook wel de horizon, met als slogan “als de zon schijnt het vuil verdwijnt achter de horizon”.

1971

Nieuwe grote hal gebouwd

Thieu sj. en Nelly waren de trotse oprichters van het bedrijf. Samen met hun 6 kinderen (Gerard, Jan, Tini, Annemie, Thieu jr. en Thea) zagen ze het bedrijf door de jaren groeien en de wasserij blijkt al snel te klein. Achter het woonhuis wordt een nieuwe, grote hal gebouwd met ruimte voor een winkel.

1973

Door Brabant en Limburg

Om nog meer mensen van dienst te kunnen zijn, openen Thieu sr. en Nelly tssen de jaren 1972 tot 1980 verschillende eigen filiaal in Limburg en Brabant. De eerste eigen vestiging is Oranjeplein (Moesel) en nog steeds in eigen beheer.

1979

Eenmanszaak over in een vennootschap

Thieu sr. en zijn oudste zoon Gerard bundelen hun krachten en zetten de eenmanszaak over in een vennootschap.

1983

Thieu jr. wordt benoemd tot bedrijfsleider

Thieu jr. wordt benoemd tot bedrijfsleider. Anno 2019 werkt hij nog steeds bij Stomerij de Kim. Zijn specialisatie is chemisch reinigen

1986

De ‘Stomerij’ moet door

Na het plotseling overlijden van Thieu sr. moeten Gerard en Maria noodgedwongen het bedrijf over nemen. Nadat Gerard al jaren de rechter hand is van Thieu sr. is hij de aangewezen persoon om het bedrijf verder te runnen, samen met zijn vrouw.

1993

De omschakeling naar bedrijfskleding

Door de steeds grotere vraag naar bedrijfskleding reinigen en het in de particuliere markt minder is geworden, is de besloten om nieuwe machines aan te schaffen. De nieuwe tak “bedrijfskleding wordt geboren”.

2008

Nelly gaat met pensioen

Nelly gaat 78 jarige leeftijd met pensioen. Iedereen gaat haar aanwezigheid bij Stomerij de Kim missen, maar als “het gezicht van de stomerij”, wordt het haar absoluut gegund.

2014

Van de “horizon” naar de “druppel”

Er worden twee nieuwe bussen aangeschaft en de bedrijfsuitstraling krijgt een make-over. De inmiddels bekende zon in het logo maakt plaats voor een druppel, maar de kleuren blijven hetzelfde. Later dit jaar wordt de keuze gemaakt om over te gaan in een BV. Zo wordt er in 2015 gestart onder de naam “Stomerij & Wasserij De Kim BV”

2018

De Kim 50 jaar!

Tijd voor een feestje! De Kim bestaat 50 jaar. Van wassalon naar een volwaardige stomerij en wasserij. Met moderne machines van de nieuwste generatie.

2020

Derde generatie Van Tulden in Stomerij De Kim

Na jarenlang te hebben klaargestaan voor de zaak, dragen Gerard en Maria het stokje over aan hun dochter Nathalie en haar partner Ron. Zij zijn de derde generatie Van Tulden in Stomerij De Kim

Voor meer informatie over Stomerij de Kim kunt u contact opnemen met onze vestiging in Budel-Schoot.

Machinepark

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, beschikken we over een groot aantal (verschillende) machines. Duurzaamheid staat bij Stomerij & Wasserij de Kim hoog in het vaandel, daarom werken we alleen met machines van de nieuwste generatie. Deze voldoen aan de strengste veiligheids- en milieueisen. Zo kunnen we uw textiel op een duurzame en efficiënte manier reinigen, tegen een zo laag mogelijke belasting van het milieu.