Oval Created with Sketch.

Reinigen van bedrijfskleding

Een eerste indruk maakt u maar één keer.

Bedrijfskleding

De eerste indruk is voor een groot deel bepalend voor het verdere contact, daarom is het belangrijk dat u als bedrijf steeds goed voor de dag komt. Niet alleen de kwaliteit van uw producten/diensten kan de bedrijfsreputatie maken of breken; ook de uitstraling van uw werknemers speelt hierbij een belangrijke rol. We begrijpen dat u niet overal invloed op heeft, maar met herkenbare, schone werkkleding zet u al een stap in de goede richting.

Bedrijfskleding reinigen

Werkkleding wordt dagelijks gedragen en heeft vaak veel te lijden. Desondanks wilt u natuurlijk dat de kleding zo lang mogelijk meegaat. Dat vraagt om een speciale manier van reinigen. De eerste stap in ons reinigingsproces is het bestuderen van het waslabel en de soort vervuiling. Met deze kennis op zak bepalen we welke manier van reinigen het meest geschikt is voor uw bedrijfskleding: natwassen of chemisch reinigen.

Wassen & drogen

Kleding vervuiling

 • Zand en modder

Voordelen

 • Vrijwel geurloos

Chemisch reinigen

Kleding vervuiling

 • Oliën en vetten

Voordelen

 • 100% vrij van oliënen vetten
 • Minimale krimp

 Fluorcarbon finish

Stomerij & Wasserij de Kim heeft een speciaal wasprogramma voor multinorm kleding. Deze zorgt ervoor dat de beschermende functie behouden blijft en waar nodig wordt hersteld. Om ervoor te zorgen dat zuren niet op de huid van de drager kunnen komen, behandelen we deze kleding met fluorcarbon finish.

Nabehandeling

Zodra uw kleding weer schoon en droog is volgt de nabehandeling. Hierbij kunt u denken aan:

 • Vouwen machinaal
  Onze speciaal ontwikkelde vouwmachine herkent kledingstukken en weet hoe deze gevouwen moeten worden.
 • Vouwen handmatig
  Een medewerker vouwt de kleding op de door u gewenste manier.
 • Ophangen
  Luxer, kreukgevoelig textiel wordt op een kleerhanger gehangen.
 • Sorteren
  We kunnen kleding onder andere sorteren op naam, kastnummer of maat.
 • Verpakken
  We kunnen kleding onder andere verpakken per medewerker of per afdeling.

Ophaal- en terugbrengservice

We begrijpen dat u het al druk genoeg heeft met uw bedrijfsactiviteiten, daarom kunt u bij Stomerij & Wasserij de Kim kiezen voor de ophaal- en terugbrengservice. Dit betekent dat we uw wasgoed op de afgesproken datum ophalen op locatie en deze na reiniging weer schoon en gestreken bij u afleveren. Is uw bedrijf op meerdere locaties gevestigd? Geen probleem! We rijden graag een extra blokje om.

Kastenservice

Wilt u helemaal geen omkijken hebben naar het wasgoed, dan raden we u onze kastenservice aan. U bepaalt zelf in welke mate u hiervan gebruikmaakt. Zo kunnen we onder andere de schone kleding bij uw werknemer in de kast leggen en/of zorgdragen voor het verzamelen van vervuilde kleding in bijvoorbeeld een vuilgoedverzamelaar. We zorgen er persoonlijk voor dat uw werknemers steeds voorzien zijn van schone kleding.

We bespreken uw eisen en wensen graag in een persoonlijk gesprek, zodat we kunnen beoordelen welk kastensysteem het beste binnen uw bedrijf past. Uiteraard houden we hierbij rekening met de kwaliteit, hygiëne en uitstraling.

Uw bedrijfskleding door ons laten reinigen?

Er zijn tal van mogelijkheden. Heeft u nog vragen over onze werkwijze of wilt u gebruikmaken van onze dienstverlening, neem dan contact met ons op.